Pasiruošę draugiškam klimatui rytojaus kurui

 
Remiantis Vokietijos federalinės dūmtraukių valytojų asociacijos apklausa, 2020 m. Vokietijoje vis dar veikė apie 4,6 milijono skystu kuru kūrenamų šildymo sistemų. Skaičius nuolat mažėja, bet lėtai. Daugelis jų bus naudojami dar gana ilgą laiką. Norint pasiekti nacionalinius ir tarptautinius klimato tikslus, šioms sistemoms reikalingos klimatui nekenksmingos alternatyvos iškastiniam kurui. Tikėtina, kad sintetiniai parafininiai degalai ateityje vaidins pagrindinį vaidmenį. Didelė dalis gaminių ne tik tinkami biokurui, bet dabar ir ženklinami naujai sukurtu Vokietijos šildymo pramonės federalinės asociacijos (BDH) ženklu „Green Fuels Ready“.

Parodoje „ISH digital 2021“ Šilumos ir mobilumo institutas (IWO) e.V. teigė, kad beveik trijų milijonų esamų skysto kuro šildymo sistemų nebus galima pertvarkyti dėl įvairių priežasčių: pastatai nutolę nuo dujų ir šilumos tinklų ar yra nepakankamo energetinio efektyvumo, taip pat dėl paminklosaugos. Todėl tikslas yra vis labiau ir labiau patenkinti likusio skysto kuro poreikį, pakeičiant jį alternatyviomis kuro rūšimis, siekiant, kad artimiausiu metu būtų visiškai pakeistas iškastinis skystas kuras. Dažnu atveju yra daug tvariau modernizuoti esamą technologiją iki neutralumo klimatui ir pasiekti maksimalų jos tarnavimo laiką, nei pilnai ir per anksti ją pakeisti nauja.

Naujas sintetinis ateities kuras

Žaliasis kuras, gaunamas naudojant atsinaujinančią energiją, yra būtinas, jei Vokietija nori iki 2045 m. pasiekti ambicingą klimato neutralumo tikslą. Jis suteikia galimybę naudoti kondensavimo technologiją skysto kuro sistemose, norint pasiekti palankesnį CO2 pėdsaką. Žaliasis kuras yra sintetinis kuras, gaminamas iš atsinaujinančios elektros energijos ir anglies šaltinio, pavyzdžiui, biomasės arba aplinkos oro. Šis kuras gali būti visiškai neutralus šiltnamio efektą sukeliančių dujų atžvilgiu, nes gamybos metu surišama tiek pat CO2, kiek vėliau susidaro deginant. Žaliasis kuras, toks kaip parafininis kuras HVO (Hydrated Vegetable Oil – hidratuotas augalinis aliejus), turi būti atskirtas nuo biokuro su FAME priedu (riebalų rūgščių metilo esteriu, esterifikuotu augaliniu aliejumi). Turėdamas savo portfelį, AFRISO yra gerai pasiruošęs visiems ateities reikalavimams, kuriuos ne kartą patvirtina didelė vidinių bandymų serija, išoriniai sertifikatai ir dalyvavimas įvairiuose Europos bandomuosiuose projektuose

Funkcijos patikimumas su oficialia etikete

Tiek specializuotos technologiją diegiančios įmonės, tiek galutiniai vartotojai gali būti ramūs: atitinkamomis etiketėmis pažymėti AFRISO komponentai yra tinkami eksploatuoti su alternatyviu kuru. Tai garantuoja visišką veikimo patikimumą, net jei ateityje pereisite prie klimatui nekenksmingo kuro. Tai patvirtina naujasis „Green Fuels Ready“ ženklas – AFRISO yra vienas pirmųjų komponentų tiekėjų, šiuo ženklu pažymėjęs daugelį savo gaminių. Kitas privalumas: per naujausią bandymų seriją taip pat buvo patvirtintas didesnis suderinamumas su biodegalais ir biodyzelinu, kurio sudėtyje yra FAME. Visi AFRISO komponentai yra tinkami priemaišoms nuo 30 procentų ir kai kuriais atvejais iki 100 procentų.

Kokybė, pagaminta Vokietijoje

Kaip komponentų gamintojas, turintis vieną iš išsamiausių asortimentų rinkoje, AFRISO gali pasiūlyti ateičiai saugią įrangą. Tai taikoma patikrintiems ir populiariems FloCo-Top serijos skysto kuro filtrams su automatiniu nuorintoju, taip pat ištraukimo sistemoms, mechaniniams lygio indikatoriams, skaitmeniniams bako turinio indikatoriams, hidrostatiniams lygio indikatoriams, lygio jutikliams, vožtuvams, filtrams, užpildymo detalėms ir testeriams. Atitinkami ženklai jau buvo atnaujinti naujausiame produktų katalogo leidime, paraiškų tekstuose ir įmonės svetainėje.

  • Pasidalinti įrašu