Naujausia AFRISO lygio matavimo technologija užtikrina maksimalų proceso patikimumą

 
Išspaudos – tai kietos vynuogių ir kitų augalų liekanos išspaudus sultis. Nors daugiausia siejama su vyndaryste, išspaudos išlieka ir spaudžiant morkas, pomidorus ar obuolius.

Išspaudos perdirbamos įvairiais tikslais, pavyzdžiui, brendžiui, pašarams ar trąšoms gaminti. Prieš toliau apdorojant išspaudas, jos laikinai laikomos silosinėse, kaip tai daro Pietų Vokietijos vaisių sulčių gamintojas. Bendrovė modernizavo savo 80 tonų išspaudų silosinę, naudodama AFRISO lygio matavimo technologiją ir, be labai tikslių išmatuotų verčių, dabar naudojasi patikimais procesais ir patikimu planavimu.

Vaisių sulčių gamintojo išspaudų silosinės svėrimo sistema 20 metrų aukštyje rodė vis didesnį gedimų skaičių ir nuolat teikė neteisingus matavimus, nes buvo pasenusi. Dėl to dažnai silosinėje išspaudų būdavo daugiau, nei tikėtasi ir buvo taip, kad nemaža dalis per vamzdį įpūstų į silosinę išspaudų atsidūrė ant stogo.

Norėdamas pasikliauti tiksliomis išmatuotomis pripildymo vertėmis ir taško lygio pranešimais apie ištuštinimo procesą, sulčių gamintojas kreipėsi į AFRISO inžinierius. Tikslas buvo rasti mažai investicijų reikalaujantį sprendimą. Vaisių sulčių gamintojui buvo įdiegtas patikimas ir profesionalus sprendimas – klientui pritaikyta AFRISO lygio matavimo sistema, susidedanti iš PulsFox® PMG 20 valdomo mikroimpulsinio lygio indikatoriaus ir DA 12 skaitmeninio ekrano bloko. Serijos PulsFox® 20 valdomi mikroimpulsiniai matavimo prietaisai buvo sukurti didelio arba mažo klampumo, lipnių, laidžių ar izoliuojančių skysčių arba birių kietųjų medžiagų lygio tiksliam išmatavimui sandėliavimo ar proceso konteineriuose, silosinėse ir rezervuaruose. Nepriklausomai nuo aukštų ar žemų rezervuarų, trikdančių sistemų, nedidelių atstumų ar, pavyzdžiui, laidžių putų ant matuojamos terpės – praktiškai bet kokiam pritaikymui bus parinktas tinkamas zondas. Matavimo stabilumui ir tikslumui įtakos neturi nei turbulentiški, garuojantys ar dulkėti paviršiai, nei tankio, slėgio ar temperatūros pokyčiai. Dėl tvirto štampuoto aliuminio korpuso prietaisai taip pat puikiai tinka atšiaurioms aplinkos sąlygoms ir lauko darbams.

Matavimo prietaiso montavimas buvo greitai atliktas. Lankstus zondo kabelis buvo sutrumpintas iki reikiamo ilgio ir sumontuotas silosinėje. Meniu valdomo programavimo ekrano dėka programavimas taip pat buvo paprastas „nustatymo darbas“. Nustatymą galima koreguoti bet kuriuo metu ir be išsamaus techninės priežiūros personalo mokymo. Kaip šio sprendimo dalis, programavimo ekranas lieka tiesiogiai prijungtas prie matavimo prietaiso vietiniam stebėjimui – faktinis lygio verčių vizualizavimas ir ribinių verčių nustatymas vyksta per skaitmeninį ekrano bloką DA 12, integruotą į dispečerinę. Dėl standartinio stovo tvirtinimo korpuso kompaktiškas įrenginys gali būti montuojamas tiesiai į esamą valdymo skydelį ir integruotas į valdymo sistemą per potencialiai neutralius relės išėjimus. Dabar jis veikia kaip pagrindinis prietaisų komponentas valdymo procese.
Vaisių sulčių gamintojas, neįdėjęs didelių investicijų, dabar gali tiksliai planuoti išspaudų padavimą ir išėmimą, remdamasis tikslia tonažo indikacija. Ir – jokių išspaudų ant silosinės stogo.

  • Pasidalinti įrašu